לימודי בישול -מדריך ראשון
נכתב בתאריך: 27/03/22
כאשר אנו הולכים למסעדה או לאירוע בו מוגש קייטרינג, לא פעם אנו תוהים, כיצד הצליח השף להתעלות ולהגיע לשיאים מדהימים בהכנת האוכל אותו אנו אוכלים. אומנם עבור מי שיודע לבשל בעצמו ארוחות ומאכלים מסובכים, הדבר לא נראה מסובך מדי, מנגד, עבור מי שכל מה שהוא יודע להכין זו ביצה קשה, אכן הדבר נראה מדהים.
אך האמת היא, שהשאלה היא לא כיצד הצליח השף להתעלות על עצמו והגיע לשיאים שכאלה אלא כיצד הוא הגיע בכלל לרמה בה הוא נמצא מבחינת יכולותיו להכין ארוחות גדולות ומסובכות. התשובה היא די פשוטה. הוא בוודאי למד בבית ספר לבישול ולאחר מכן התמקצע בתחום עד שנהיה מומחה בו.
נתחיל בהתחלה. מי שרואה את עתידו במטבח, אם זה של מסעדה ואם זה של חברת קייטרינג והסעדה, עליו לפנות אל לימודי בישול בבית ספר המיועד לכך, לקבל תעודה ולהתחיל לעבוד בו. בית ספר לבישול , הוא בית ספר מקצועי שמכשיר אנשים לעבוד במסעדות, מלונאות, חברות קייטרינג ולמעשה בכל מקום בו מבשלים אוכל לאנשים.
מה לומדים בבית ספר לבישול?
המשמעות של בית ספר לבישול השתנתה והתפתחה עם השנים. בעבר נהגו לראות בו רק מקום ללימוד בישול בצורה הפשוטה שלו. אך עם הזמן הוא הפך להיות מוסד שמתעסק בכל תחום הבישול וההסעדה. כיום ניתן ללמוד בבית ספר לבישול,גם כל מה שקשור ליינות, קונדטוריה, הקמה וניהול מסעדות, ניהול בתי מלון והפקת אירועים, בישול סגנונות שונים של אוכל ועוד. מי שנרשם לבית ספר לבישול יכול להנאות ממכלול גדול שיאפשר לו בעתיד להתמקצע בכל חלק מענף הבישול. לא פחות חשוב, הוא תמיד יכול לבצע השתלמויות בבית ספר בעתיד, כדי להתמקצע בחלקים אלו יותר.
חשוב להבהיר, לימודי בישול הם לא רק לימודים מעשיים של בישול. מדובר בהרבה מעבר לכך. התלמידים לומדים בבית הספר לימודים תיאורטיים שקשורים לבישול, מזונות, בריאות הציבור וכדומה. כמו כן הם לומדים על מכשירים שונים בהם ישתמשו במטבח, דרכי הגשה והסעדה ועוד. התלמידים אף ילמדו כיצד לנקות את הכלים , כיצד לנקות את המטבח וכיצד לשמור על ידיים נקיות לפני ובזמן העבודה.
בסיכומו של דבר, לימודי בישול יאפשרו לכל מי שרוצה להתעסק בבישול, לקבל את כל הידע הדרוש לו לשם כך. מדובר בלימודים אינטנסיביים, אשר גם אחריהם לא יצאו התלמידים לנהל מטבחים אלא יצטרכו לעבור השתלמויות אצל שפים מנוסים בטרם יהפכו לשפים בעצמם. אחרי הכל, לא מדובר כאן רק על התעלות בהכנת מאכל או ארוחה אלא על הכנת ארוחה לעשרות ומאות אנשים בו זמנית, וזה כבר סיפור אחר לגמרי.