קייטרינג ממוסד - כשרוצים להזמין אוכל מוכן לעובדים
נכתב בתאריך: 27/03/22
המושג "קייטרינג" או "אוכל מוכן" מתקשר אצלנו לעיתים קרובות לשירותי הסעדה יקרים ויוקרתיים המספקים כמות גדולה של אוכל באופן חד פעמי או נדיר לאירועים שונים (חתונות, כנסים וכדומה).
עם זאת, למעשה מדובר בחלק הקטן של שוק אוכל מוכן בישראל ובשאר העולם, ורוב חברות הקייטרינג עושות את מרבית פרנסתן דווקא בסוג אחר של פעילות, בעצימות נמוכה יותר אך בתדירות גבוהה פי כמה. מדובר כמובן באספקה קבועה של מזון מוכן לאכילה למסגרות שונות.
קייטרינג ממוסד- מה זה?
קייטרינג ממוסד הוא (על פי חוזר של משרד הבריאות) שירות הסעדה המספק אוכל מוכן באופן קבוע למסגרת כלשהי, והוא בעל רשיון יצרן ורשיון עסק. הגדרה זו דורשת כי קייטרינג ממוסד, שכאמור יכול לספק אוכל מוכן למגוון של צרכים, יהיה בעל רשיון יצרן מאת משרד הבריאות. רשיון היצרן בא להבטיח כי
אוכל מוכן זה יעמוד בסטנדרטי ההיגיינה והשמירה על הטריות הנהוגים בארץ, ולפיכך לא יהיה בחזקת מסוכן לבריאות.
הסיבה לדרישות המחמירות הללו נעוצה בעובדה כי בין השאר קייטרינג ממוסד מספק בתדירות גבוהה יחסית אוכל מוכן למסגרות כמו בתי ספר, מלונות, בתי אבות וכד', בה קיימת אוכלוסיה פגיעה מאוד לזיהומים אנטראליים (פנימיים) שונים (קשישים וילדים, אך גם נשים בהריון וכד').
קייטרינג ממוסד- למי זה מתאים?
כאמור, הרעיון לגבי קייטרינג ממוסד הוא אספקת אוכל מוכן בתדירות גבוהה, לאו דווקא בכמות גבוהה. לפיכך חברות שונות, כולל חברות היי טק קטנות כגדולות (החל מ8-10 עובדים וכלה במאות עובדים) מוצאות כי במקרה של אוכל מוכן משתלם יותר לעשות "מיקור חוץ"- להזמין אוכל מוכן משירות קייטרינג ממוסד, מאשר לנסות ולהקים שירות הסעדה פרטי או קבלני בתחומי החברה.
היתרון המשמעותי בשירותי קייטרינג ממוסד הוא כמובן איכות המוצר המובטחת. בהיותנו צרכני קצה, אנו רואים רק את המוצר המוגמר, ולכן נוטים לשפוט רק לפי איכות האוכל, ומה שחשוב יותר לרוב, המחיר.
עם זאת, אין לנו כמעט וכל דרך לדעת מה עבר על המוצרים בדרכם לצלחת שלנו. שהיה של מוצרי בשר בטמפרטורות גבוהות מידי לאורך זמן, שימורים שפג תוקפם, חתיכות אוכל שטופלו בידיים לא נקיות או נפלו על הרצפה, כל אלה לא תמיד ישפיע על הטעם או הצורה של האוכל (במיוחד אם הוא תובל כהוגן), אבל ללא ספק מהווים סכנה בריאותית.
לפיכך מובנת השאיפה להעדיף יצרן העומד תחת בקרת איכות של משרד הבריאות (כולל האופציה המאיימת על היצרן תמיד לבדיקת פתע של פקחי המשרד), ומחוייב לתקנים הגבוהים שמוציא איגוד הרופאים הווטרינריים.
קייטרינג ממוסד- מחירי אוכל מוכן
המחירים משתנים מאוד מאוד לפי סוג השירות המבוקש, אך ההתקשרות עם קייטרינג ממוסד לאורך זמן ארוך (בדרך כלל לפחות שישה חודשים) עוזרת מאוד להוזיל את המחיר (למעשה הופכת את המחיר לסיטונאי). כך לדוגמא ארוחת צהריים לחברה בה 20 עובדים, הכוללת מנה בשרית, שתי תוספות וסלטים נוספים, וכן פרות העונה, תעלה כ20 שקלים בלבד (לעומת מחיר של כ30-40 שקלים למנה מקבילה בקניה חד פעמית), כולל משלוח כמובן.