theCatering.co.il

קייטרינג סושי - הגורמה של הקייטרינג


הרוב המוחלט של הישראלים, למעט האופנתיים ביותר או המשוגעים לתרבות המזרח, נחשף לסושי בעשרים שנה האחרונות. תרבות הסושיות- מסעדות המתמחות בעיקר בסושי צמחה פלאים בחמש השנים האחרונות, ועל כך מעיד השגשוג של רשתות חדשות כמו ג'פניקה, סאקורה, סושי רחביה, הסושיה ועוד. אך טבעי הוא שבד בבד עם החשיפה לתרבות האוכל המקורית הזו, החל מתגבר גם הביקוש עבור קייטרינג סושי.
למה מה, אנחנו יפנים?
תתפלאו לשמוע שאפילו היפנים לא אכלו תמיד סושי, ואפילו לא המציאו אותו. מקור השם ככל הנראה דווקא בתרבות הסינית, והוא התייחס למוצרים שונים במהלך השנים, אך ככל הנראה האבא של הסושי המודרני הוא דג משומר באורז וחומץ (שהשתמר במשך שנה, ולדברי החוקרים שניסו לחזור על התהליך, היה בקושי אכיל). עם הזמן התרבו הזו עברה גם ליפן, ושם זמן השימור התקצר בהדרגה, עד כי עצם השימור נעלם, ונשאר רק דג (נע בדרך כלל), אורז וחומץ. קייטרינג סושי רק בתחילת המאה ה18 (לפני לא יותר מ200 שנה!) התחילו מופיעים ה"סושי". גם אז, היה מדובר במשהו שרחוק מאוד מהרול המסורתי של סלמון ואבוקדו, יותר קציצות של דג עם אורז וחומץ.
והנה, בעשורים שאחרי מלחמת העולם השנייה,  עם עלייתה של יפן ככוח כלכלי, נחשפנו לתרבות האוכל הכה מיוחדת הזו, שכבשה את העולם המערבי, ואפילו את ישראל, בסערה. למרות שאולי הרעיון של דג נע ואורז לבן ודביק נראה מוזר בעינינו למודות הפלפל, הלחם האחיד והעגבניה, אין ספק כי מדובר באוכל מזין, עשיר בחלבונים ומינרלים חיוניים (כמו יוד), ודל שומן (אפילו השומנים המעטים שבכל זאת נמצאים במנת סושי, כשני אחוזים, הם "שומנים טובים", ממקור דגים, שהוכחו כמונעי מחלות לב וכלי דם).
אבל בכל זאת, מה עם הסבתא והילדים?
נכון, ברוב האירועים קיימת תת אוכלוסיה של מוזמנים שלא ששים לאמץ את הטרנד המזרח אסייתי החדש. ראשית יש לציין כי לפליאתם של הורים רבים, ילדים בימנו מודעים במידה הולכת וגדלה לאופנתי בתחום הקולינריה, ובמקרים רבים יותר משהפרה רוצה להניק, העגל רוצה סושי. שנית, מרבית חברות קייטרינג סושי מציעות מגוון פתרונות חלופיים לבעלי הטעם המסורתי יותר, כמו בר טוגנים (פסטלים, סיגרים וכו'), בר בשרים על האש, בר ממתקים וכו'.
טוב, וכמה יעלה לנו למצוא קייטרינג סושי?
המחיר תלוי מאוד בנותן השירות, ועוד יותר מכך בהיקף המנה. אם מדובר בדוכן אחד מיני רבים, המוצע כמנת פתיחה בלבד, לא כולל הגשה לשולחנות, המחיר יכול לעמוד על כ20 שקלים למנה (כמובן שקיים מינימום מוזמנים, העומד בדרך כלל סביב ה100 מנות). במידה והחלטתם ללכת עד הסוף, כלומר קייטרינג סושי הוא הבשר (או ליתר דיוק הדג) של האירוע, המחיר יעלה, ויתחיל מכ200 שקלים למנה. הבקיאים בשוק הקייטרינג כבר שמו לב שמדובר סך הכל במחיר לא גבוהה ביחס למחירים הסטנדרטיים בתחום (שיכולים בקלות לעבור את ה300 פר מוזמן). כמובן שתוספות מעבר למנה הקבוע בתפריט, כמו בר מתוקים או מנות פתיחה, יעלו גם את המחיר.
ומילה אחרונה לגבי בחירת חברת קייטרינג סושי. אם אתם אוהבי סושי אמיתיים, תרצו להזמין קייטרינג סושי מחברה המתמחה בעניין זה בעיקר, ולא קייטרינג סושי שהוא "מופע צידי" בחברת קייטרינג כללי, מכובד ככל שיהיה. הטיפול במצרכי הסושי ודרך הכנתם שונה למדי מדרכי הבישול של סוגי קייטרינג אחרים, ולכן מומלץ מאוד להזמין רק מן המקצוענים.



30/04/2010    המאמר עודכן בתאריך 06/09/2012    www.theCatering.co.il
פורום קייטרינג

© זכויות יוצרים – מאמר זה מובא על ידי אתר theCatering.co.il, הינו בבעלותו הבלעדית והשימוש בו כפוף לתנאי השימוש המפורטים באתר. למען הסר ספק, מובהר בזאת כי אין לצלם ו/או לשכפל ו/או להעתיק ו/או לפרסם ו/או להעביר מאמר זה, או חלקים ממנו, לאף גורם. הפרת האמור לעיל בכל אופן או צורה אסורה בהחלט. בעלי המאמר יפעלו וינקטו בכל הצעדים המשפטיים העומדים בפניהם בכל מקרה של הפרה של תנאים אלו. במידה ואתם מעוניינים להשתמש בתכנים או חלק מהם – פנו אלינו דרך טופס יצירת קשר


קהילת קייטרינג - בואו הצטרפו
Copyright © 2019 theCatering.co.il כל הזכויות שמורות
אתר קייטרינג מציג בפניכם מידע ועסקים מומלצים מתחום הקייטרינג
מחפשים קייטרינג גורמה? מלאו את הטופס וקבלו הצעות בהקדם
אנחנו עובדים עם חברות הקייטרינג האמינות והמקצועיות בישראל - השאירו פרטים ונדאג להפנות אליכם את הטובים ביותר

שם מלא:
טלפון:
אימייל:
יישוב:
אנחנו לא נשלח אליך SPAM לאימייל, המספר יעבור לספקים מומלצים בלבד!