theCatering.co.il

אתר קייטרינג מציג: מנות אחרונות מומלצות



פעמים רבות מה שמבדיל בין חברות קייטרינג שונות היא דווקא המנה האחרונה, מנה שלכאורה נראית זניחה יחסית אך למעשה יש לה חשיבות רבה.
היות ורוב תפריטי הקייטרינג באירועים הם תפריטים בשריים, קיים קושי לייצר מנות אחרונות שהן פרווה באיכות גבוהה



בחירה במנות אחרונות מתאימות היא לא משימה פשוטה. בפני הלקוחות יעמוד מבחר שעשוי להגיע לכמה עשרות, מתוכן הוא אמור לבחור קינוחים בהתאם לטעמו ולאווירה של האירוע.

לא רק זה, הרי שהמנות האחרונות צריכות לקלוע בראש ובראשונה לסגנונם של האורחים, ובמקביל גם להתאים לעונה.

ריכזנו כמה מנות אחרונות מומלצות שיקלו עליכם במשימת הבחירה בפעם הבאה שתבחרו בשירותי קייטרינג.


פאבלובה

מדובר בקינוח פופולרי היות והוא קליל, נעים ובדרך כלל גם קולע לטעמם של רוב האורחים. פאבלובה מתוקה במידה, והיא אינה כבדה או מחייבת כמו מנת שוקולד למשל, ולכן חברות קייטרינג רבות מציעות בתפריטיהן את הפאבלובה בתור גולת הכותרת.

הפאבלובה היא למעשה קינוח מרנג אפוי שיוצר שכבה קשיחה מבחוץ אך רכה ואוורירית מבפנים. את הקינוח נהוג להגיש עם מיטב פירות העונה וקצפת.


מרקיז

המרקיז הוא ברמה מסויימת ההיפך מהפאבלובה, שכן הוא אינו קליל ונעים כמוה, אלא כאמור הרבה יותר מחייב. טעמיו המורכבים הופכים אותו לקינוח שנחשב אצילי מאוד, ולכן הוא ישתלב בטבעיות בתפריט של קייטרינג גורמה.

המרקיז מאפשר מידה מסויימת של תמרון, היות ואפשר להכין אותו מחלבה, משוקולד נוגט או משוקולד קרוקט. ישנן חברות קייטרינג שיאפשרו לכם לבחור באחת מתוך האפשרויות שהוזכרו, בעוד שחלקן יתמחו בסוגים ספציפיים של המרקיז.


פרפה

לא מוכרחים להגיש מנות אחרונות שמוגדרות כ'אציליות' כדי לסחוף ביקורות אוהדות מהאורחים. למעשה, יותר ויותר חברות קייטרינג, לרבות קייטרינג גורמה, נוהגים לקחת מנות בסיסיות ופשוטות מאוד, שרובנו מכירים בוריאציה כזו או אחרת, ולהעניק להן מגע מיוחד שיהפוך אותן למנות גורמה.

כך למשל, הפרפה הפשוט שמוכר לכולנו, עובר שדרוג לפרפה חלבה או פרפה שוקולד עם קצפת, בהתאם להעדפתו של הלקוח. מדובר במנה ים תיכונית עם קריצה, שפונה ללבם (ובטנם) של אורחים רבים.

פאי

פאי? רק פאי? נראה שמדובר בקינוח פשוט מאוד, הרי מי מאיתנו לא יודע להכין פאי מסוג כלשהו בבית? חברות קייטרינג רבות בוחרות גם הפעם קינוח שהוא בסיסי לכאורה, ומעניקות לו טוויסט שגורם לאורחים כמעט שלא לזהות את הטעמים המדהימים שמתמוססים להם בפה.

אז נכון, מדובר רק בפאי, אבל כשהוא מוגש עם טופי וקרמל, או עם קרמבל תפוחים וגנאש, אנחנו מבטיחים לכם שלא תוכלו למצוא קווי דימיון רבים בינו לבין מה שאתם נוהגים להכין בבית.


שוקולד הוא נצחי

שוקולד הוא חומר גלם מאוס מעט, וכתוצאה מכך חברות קייטרינג מציעות בדרך כלל שורה של קינוחים שאין קשר ביניהם לבין הטעם השוקולדי המוכר.

עם זאת, אותן חברות לא יכולות לוותר על הגשת מנת שוקולד אחת לפחות, היות ומדובר בטעם הפופולרי ביותר, למרות הכל. אין מנוס מלהודות- לא חשוב כמה תנסו לגרות את החיך של האורחים, רובם בסופו של דבר יעדיפו את הטעם המנחם של השוקולד.

זה לא אומר שמנות שוקולד מוכרחות להיות פשוטות או מזוהות, ההיפך הוא הנכון, חברות קייטרינג מחוייבות לגלות יצירתיות מיוחדת כדי ליצור טעמים שוקולדיים מפתיעים. מנות שוקולד פופולרית הן סופלה שוקולד המורכב משילוב מענג של שוקולד לבן ושוקולד בלגי או למשל כדורי שוקולד עם אגוזים.

מי שרוצה לשים דגש מיוחד על הטעמים השוקולדיים, יכול לבחור חברות קייטרינג שמתמחות בתחום זה, המכינות יצירות שוקולד שהן תוצרת של עבודת יד. נשמע חלומי, לא?


קינוחי פירות

פירות. כל כך פשוט, כל כך נגיש ופשוט גאוני! קינוחי פירות לא רק מדלגים באלגנטיות מעל הסוגייה החלבית והבשרית אלא גם מדובר בקינוחים מזינים, בריאים ובעיקר טעימים. קינוחי גורמה המבוססים על פירות, בדרך כלל מהווים ערבובייה מענגת של כמה סוגי פירות (לעתים אפילו עד שישה) והם נחשבים לסוגי הקינוחים המבוקשים ביותר בכל אירוע.

כמובן שלצד הקינוחים המורכבים והמפוארים, אפשר לבחור בהגשת פירות בצורה הטבעית שלהם, כפי שהם. תופתעו לגלות עד כמה אורחים נהנים ליהנות מהפרי האהוב עליהם עם סיום הארוחה.


טיפים לבחירת קינוחים

  • אל תתעלמו מהעונה- חברות קייטרינג משתדלות מאוד לסנכרן בין התפריטים לבין העונה שבה נערך האירוע. גם אם מאוד תרצו להגיש קינוחי פירות רעננים, הרי שאם בעונת החורף עסקינן, יהיה זה יותר מתבקש להגיש דווקא קינוחים חמים כמו למשל טארט אגסים ועוגות חמות. בקיץ, כשיש מבחר גדול יותר של פירות, זה גם הרבה יותר לגיטימי להגיש קינוחים קלילים על בסיס פירותי.
  • אסור להתעלם מההגשה- לעתים, החידושים האחרונים בתחום הקינוחים לא מגיע מעולם המתכונים עצמם, אלא דווקא מצורת הגשתם. שינוי במבנה ההגשה הוא זה שיכול לייצר את אפקט ה'וואו' המבוקש אצל האורחים, ולכן תמיד רצוי לחשוב מחוץ לקופסא, ולא תמיד לבחור בצורת ההגשה המקובלת.

בכל אירוע נהוג להגיש חמישה סוגי קינוחים, אשר שונים מאוד בבסיסם אחד מהשני כדי ליצור גיוון.
קינוח אחד אמור להיות כאמור שוקולדי, היות ומדובר בטעם האהוב ביותר, כאשר שאר הקינוחים יכולים להיות מבוססים על בצק או על פירות, בהתאם לעונה




15/09/2011    המאמר עודכן בתאריך 16/05/2013    theCatering.co.il
פורום קייטרינג

© זכויות יוצרים – מאמר זה מובא על ידי אתר theCatering.co.il, הינו בבעלותו הבלעדית והשימוש בו כפוף לתנאי השימוש המפורטים באתר. למען הסר ספק, מובהר בזאת כי אין לצלם ו/או לשכפל ו/או להעתיק ו/או לפרסם ו/או להעביר מאמר זה, או חלקים ממנו, לאף גורם. הפרת האמור לעיל בכל אופן או צורה אסורה בהחלט. בעלי המאמר יפעלו וינקטו בכל הצעדים המשפטיים העומדים בפניהם בכל מקרה של הפרה של תנאים אלו. במידה ואתם מעוניינים להשתמש בתכנים או חלק מהם – פנו אלינו דרך טופס יצירת קשר


קהילת קייטרינג - בואו הצטרפו
Copyright © 2019 theCatering.co.il כל הזכויות שמורות
אתר קייטרינג מציג בפניכם מידע ועסקים מומלצים מתחום הקייטרינג
מחפשים חברות קייטרינג? מלאו את הטופס וקבלו פניות
אנחנו עובדים עם חברות הקייטרינג האמינות והמקצועיות בישראל - השאירו פרטים ונדאג להפנות אליכם את הטובים ביותר

שם מלא:
טלפון:
אימייל:
יישוב:
אנחנו לא נשלח אליך SPAM לאימייל, המספר יעבור לספקים מומלצים בלבד!