enter-article לימודי קונדיטוריה- קורסי קונדיטוריה ממשלתיים מול פרטיים מעודכן 2022 - הכל על קייטרינג
חברות קייטרינג » מאמרים וחדשות » לימודי קונדיטוריה- קורסי קונדיטוריה ממשלתיים מול פרטיים

לימודי קונדיטוריה- קורסי קונדיטוריה ממשלתיים מול פרטיים



אם הינכם מעוניינים להיות שפים ואין לכם אפשרות לממן לימודים בבית ספר פרטי, אל דאגה, הממשלה תעזור לכם להגשים את החלום


לימודי בישול משלבים עבור מרבית התלמידים שרואיינו בהכנה לכתבה זו אפשרות לתעסוקה מקצועית עתידים עם תשוקה אישית עמוקה. בכתבה הבאה נתמקד דווקא בפתרונות לימודי קונדיטוריה, סוג של קורס בישול שזוכה לעליה משמעותית במגוון מוסדות הלימוד בהם הוא מתקיים, כמו גם בהתעניינות קהל התלמידים הפוטנציאליים.


אז אם גם אתם מתעניינים בתחום של לימודי קונדיטוריה ההמלצה היא כמובן להכיר את סוגי הקורסים המוצעים לכם ובהתבסס על אותו הידע לבצע בסופו של דבר בקורס המתאים.



קורסים של משרד התמ"ת - להיות שף בחסות הממשלה

משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה אמור לסבסד גם לימודי אפייה, בדומה למה שמתרחש במסגרת לימודי בישול מסורתיים (טבח דרגות 1-5). הדירוג כאן הוא בעל 3 דרגות, כאשר ההתקדמות בין הדרגות ודרישות הסף דומות למתכונת של קורס בישול (טבחות) של התמ"ת: הדרגה הראשונה דורשת קורס ארוך יחסית בין 300-400 שעות, מתוכן לפחות שליש התנסות מעשית, ולאחר מכן סטאג'. גישה למבחנים של הדרגות הבאות מתאפשרת לאחר צבירה מסויימת של וותק במקצוע, הנעה בין שנה לשבע שנים, תלוי בכמות ההשכלה (קרי לימודי בישול בפיקוח התמ"ת) בעברכם. היתרונות המשמעותיים של כל הקורסים של התמ"ת הם מחיר ותעודה.


מחירי הקורסים

המחיר של קורסי התמ"ת נמוך בהרבה מהמחירים של הקורסים הפרטיים, ועומד על פחות מ-5 אלף ₪ (פחות מחצי מכל קורס קונדיטוריה מקצועי בבתי הספר הפרטיים).

התעודה כמובן מוכרת על ידי התמ"ת, ולכן מהווה יתרון מסוים (ולעיתים אף דרישת קדם) במגוון משרות ממשלתיות ומוסדיות, כמו צה"ל, השב"ס, משרדי ממשלה שונים וכו'.



לעומת זאת החסרונות הם:

  1. חסר קורסים- חסר תקציב של התמ"ת מחד והעובדה שלרוב קורס בישול כזה לא משתלם עבור המוסד שמעביר אותו (בגלל שכר הלימוד הנמוך) מאידך, גרמו למחסור קשה בתקנים לקורסי קונדיטוריה בפרט וכל לימודי בישול של התמ"ת בכלל בארץ. מכללות ומוסדות לימוד שונים, כמו הדסה בירושלים, סוגרות או מצמצמות משמעותית את כמות הקורסים במימון התמ"ת שהן מעבירות, כך שנכון לכתיבת שורות אלה (אפריל 2011) זמן ההמתנה לקבלה לקורס כזה יכולה לעמוד על כמעט שנה.
  2. חסר יצירתיות - הסילבוס של התמ"ת מאוד קשיח, ולעיתים קרובות די ארכאי. החיסרון המשמעותי ביותר שכל הקינוחים הם פרווה, מה שמגביל מאוד את השימוש בחומרי גלם חלביים (וכמובן גם חומרי גלם לא כשרים, אם כי בהשוואה למסגרות לימודי בישול אחרות, דווקא בקונדיטוריה הכשרות לא מהווה מגבלה משמעותית).
  3. עבודה סיזיפית- בניגוד לפינוקים של קורסים פרטיים, כאן הכול מאוד צבאי ומסודר. אין לאכול את התוצרת של השיעור (או לקחת אותה הביתה כמובן), אין הפסקות תה או סנדביצ'ים חינם, ובסוף כל יום נשארים שני תורנים שאמורים לנקות את הכול לבד.
  4. משרה מלאה - הקורסים הללו הרבה פחות מותאמים לבעלי העבודות שביננו, כיוון שבדרך כלל מדובר על חצי יום לימודים 2-4 פעמים בשבוע, בדרך כלל בשעות הבוקר. יש מעקב נוכחות ואישור של עד 15% חיסורים, כאשר חיסורים מעבר לכך לא מאפשרים זכאות לתעודה בסוף הקורס.


ולעומת זאת, קורסים פרטיים

בעלי המעוף והתקציב שביננו יעדיפו לימודי בישול לקונדיטוריה באחד מבתי הספר הפרטיים שצצים בארץ כמו פטריות אחר גשם. החדשות הטובות הן גמישות, מגוון מסגרות לימוד (בהתאם לרצינות, רקע, זמן ותקציב), והעובדה שבדרך כלל ניתן לממן את כל (או חלק) מן העלות על חשבון הפקדון לחיילים משוחררים/ קרנות השתלמות. החדשות הרעות הן המחיר: הקורס הכי זול שמצאנו התחיל מסביבות ה10 אלף ₪, וקורסים מקצועיים יותר הגיעו לכדי 22 אלף ₪ ויותר.

בין רבים מבתי הספר נזכיר את תדמור (320 שעות, מחיר של כ18 אלף ₪, כולל מזוודת ציוד מקצועי המוערכת על ידי ההנהלה בשווי של 1000 ₪), עושים בישול (72 שעות, 4380 ₪), ובישולים (310 שעות, 16 אלף ₪, חובה להשתתף ב120 שעות סטאג' לפחות).

היתרונות של קורסים פרטיים הם רבים ובראש ובראשונה, העובדה שיש לכם את זכות הבחירה: האפשרות לבחור במוסד הלימודים המתאים ובסוג הקורס שנראה לכם כמעניין, מקיף ורלוונטי ביותר.  


אז איך בוחרים קורסי קונדיטוריה?

אחרי שיש ברשותכם את המידע הן לגבי קורסים פרטיים והן לגבי קורסים ממשלתיים נשאלת השאלה איך לבחור את אותו קורס קונדיטוריה מתאים.

ובכן, בשלב הראשון ההמלצה היא בכלל להבין אם אתם עומדים באותם התנאים אשר יאפשרו לכם להשתלב באחד מאותם קורסים ממשלתיים – במידה ולא, אז למעשה האפשרות היחידה אשר עומדת לרשותכם היא בחירה בקורסים הפרטיים.

בכל מקרה, בהליך הבחירה חשוב לשים דגש על התקציב – האם יש לכם את התקציב להירשם לקורס בישול פרטי.

כמובן, שאם הגעתם למסקנה שאתם מעוניינים לבחור באפשרות של קורסים פרטיים, בשלב הבא, חשוב לבחור את הקורס המתאים ויש לעשות זאת תוך דגש על פרמטרים כמו: שם ומוניטין של מוסד הלימודים, היקף הקורס, נושאי הלימוד בקורס, מה אתם מקבלים בתמורה לכסף שלכם וכמובן, חוות דעת והמלצות של תלמידים לשעבר באותו הקורס.

מומלץ גם לקבוע פגישת ייעוץ ראשונית עם נציג מטעם אותה מסגרת לימודי קונדיטוריה על מנת לקבל תשובות על כל השאלות שאולי יש לכם בנושא ולקבל את התמונה המלאה לגבי מה שמצפה לכם באותו הקורס.

אחרי שמסיימים לימודי בישול, עוברים התמחות אצל שפים מקצועיים. יש מי שמעדיף לעבור התמחויות בתחומי בישול שונים בבתי ספר מובחרים בחו"ל, צרפת ואיטליה הם היעדים העיקריים והמועדפים על רוב בוגרי הקורסים.


עוד באותו נושא

מחירון קייטרינג

מחירון קייטרינג

יש אנשים שנוהגים לומר, כמה שעולה מנה ככה הם ירשמו בצ'ק. ובכן, עכשיו הם יוכלו לדעת לפני האירוע כמה לרשום.... העליה המרשימה...

קייטרינג בשרי לאירועים קטנים – המקומות הכי מומלצים

קייטרינג בשרי לאירועים קטנים – המקומות הכי מומלצים

אף על פי שאנחנו שומעים לא מעט על אנשים המבקשים לארגן אירועים גדולים, בין אם מדובר באירוע פרטי, דוגמה חתונה, ימי הולדת, בר ובת מצווה, ובין אם...

קייטרינג לבר מצווה - מגוון חברות קייטרינג לאירועי ילדים

קייטרינג לבר מצווה - מגוון חברות קייטרינג לאירועי ילדים

חברות קייטרינג המתמחות באירועי ילדים יידעו לשלב אוכל מתאים גם לילדים וגם לאורחים וכל זאת מבלי שזה יהיה מסובך או יקרכאשר מגיע אירוע מיוחד...

קייטרינג ישראלי – המדריך המלא באתר לפניכם

קייטרינג ישראלי – המדריך המלא באתר לפניכם

עם מגוון של חברות המציעות ארוחות ישראליות ייחודיות לאירועים כבר לא צריך להסתפק שוב בפסטות, פיצות או הקייטרינג הרגיל והסטנדרטיהנוחות בשימוש...

קייטרינג סושי - הגורמה של הקייטרינג

קייטרינג סושי - הגורמה של הקייטרינג

הרוב המוחלט של הישראלים, למעט האופנתיים ביותר או המשוגעים לתרבות המזרח, נחשף לסושי בעשרים שנה האחרונות. תרבות הסושיות- מסעדות המתמחות בעיקר...

string(31) "categoryלימודי בישול"