עגלות מזון -להרגיש כמו בניו יורק
נכתב בתאריך: 27/03/22 , עודכן בתאריך:14/02/24
כל מי שביקר בברלין או בניו יורק, לא יכול שלא לזכור את עגלות מזון שעומדים ברחובות ומוכרים נקניקיות חמות לעוברים ושבים. נדמה שחלק מהחוויה הברלינאית או הניו יורקרית, זה לעמוד בתור בדוכן מזון ולהזמין נקניקיה חמה בלחמנייה. ובכן, יותר לא צריך לנסוע לברלין או ניו יורק, כדי להנאות מדוכני מזון, גם אם לא מדובר בהכרח בדוכנים שמוכרים נקניקיות.
בשנים האחרונות התפשטה מאוד תופעת עגלות מזון בעולם המזון הישראלי בכלל ועולם הקייטרינג בפרט. אנו יכולים להבחין ביותר ויותר אירועים אשר מכילים, מעבר לקייטרינג המסורתי או אזורי ההסעדה המוכרים, גם דוכני מזון, אשר מוכרים מזון ספציפי או משולב. החשיבה היא כמובן כלכלית אך גם מעבר לכך.
מי שביקר לאחרונה באירוע עסקי או אומנותי, יכול היה לראות, שלל דוכני מזון, אשר מוכרים סוגי מזון ושתייה. לעיתים מדובר בדוכני מזון אשר מוכרים אוכל חם אשר נעשה במקום, לא פעם מדובר בדוכני מזון של אוכל קר, מה שמעלה בנו את התהייה, האם דוכן מזון, הוא בסך הכל התפתחות אלגנטית של אוטו גלידה, אשר היה מוכר לנו מילדותנו.אך לא רק באירועים עסקיים או אומנותיים, אנו יכולים למצוא דוכני מזון, אלא גם באירועים אישיים. לא מעט אירועים חברתיים או משפחתיים, מכילים יחד עם הקייטרינג המסורתי, של ארוחת בופה או הגשה, גם דוכני מזון , המספקים לאורחים אפשרות, לטעום ממטעמי הקייטרינג, בטרם מתחילה הארוחה הממשית.
עגלות מזון אלה, פועלות בעיקר בשלב קבלת הפנים, אז האורחים יכולים להסתובב בינם לבין עצמם, להכיר אחד את השני, להתעניין לשלומם ובין השאר, לפנות אל דוכני המזון כדי להתרשם מהאוכל המוגש באירוע. כיום נהוג, שדוכני המזון אינם האלמנט היחידי באמצעותו יכולים האורחים להנאות מהאוכל בעת קבלת הפנים, אלא אלמנט זה משתלב יחד עם מלצרים המגישים לאורחים את מטעמי הקייטרינג בעצמם.
מה החשיבות של דוכני מזון?
עגלות מזון, אינן אמורות להכיל מנות עיקריות וכמובן גם לא מנות כבדות, מדובר במנות קטנות, מה שנקרא בעגה המקצועית, מאזטים, מנות קטנות ששומרות על כך שהאורחים לא יהיו רעבים מחד, ומאידך לא יהיו שבעים לגמרי, לפני הארוחה האמיתית של האירוע.
עגלות מזון אלו, יציגו מאכלים שמתאימים לזמן האירוע, למשל, בעת קבלת הפנים יציגו מאזטים מלוחים בעוד שבסיום האירוע, במידה ודוכני המזון עדיין יתפקדו, הם יגישו קפה ועוגה, כיאה לסיום האירוע. אותם מאזטים, אמורים, הן בתחילת האירוע והן בסופו, להשתלב עם הארוחה הכללית של האירוע ועם אופי האירוע בכללותו.