חברות קייטרינג
» מאמרים וחדשות
» המדריך השלם של דוכני מזון לאירועים
המדריך השלם של דוכני מזון לאירועים
נכתב בתאריך: 14/09/10 , עודכן בתאריך:20/03/22
דוכני מזון- תמחור ובחירה
התמחור של דוכני מזון דומה למעשה לתמחור של שירותי קייטרינג אחרים: בדרך כלל המחיר נקבע לפי מספר המנות, כאשר קיים מינימום מנות מסויים. בזמן קביעת החוזה עם ספק דוכני מזון חשוב מאוד לציין במפורש את המחיר עבור מנות נוספות (לעיתים קרובות מספר המופיעים בפועל שונה, ולעיתים אף גדול, ממספר המוזמנים...), אחרת קיימת הסכנה לגביית מחירים טורפניים.
בנוסף, ציינו במפורש את המשמעות של כל מנה: מוצר מזון מדוד (לדוגמא: נקניקיה אחת), אכול כפי יכולתך וכו'. דוכני מזון יחידאים מתנים הזמנה ב50-100 מנות לפחות, ומסוגלים לשרת (בפועל) עד 200-300 מוזמנים. לאירועים גדולים יותר ניתן להזמין חברות קייטרינג המתמחות בהפעלת מספר דוכני מזון במקביל. חשוב לשים לב לפרמטר שמזמינים רבים מתעלמים ממנו: גם אם קבעתם מדיניות של "אכול כפי יכולתך", בפועל כל דוכן מזון מוגבל על ידי תפוקה מקסימלית כלשהי.
דוכני מזון מוכן, כמו נקניקיות, סנדביצ'ים וכו', יכולים לעבוד בתפוקות גבוהות מאוד, אולם אם מדובר בהכנת המזון במקום, החל מצמר גפן מתוק וכלה בסושי או פנקייקים, חשוב להתאים את מספר עמדות הבישול לביקוש הצפוי.
דוכני מזון- סוגים ומחירים
מומלץ לזכור כי מלבד חברות דוכני מזון מתמחות, למעשה רוב שירותי הקייטרינג לסוגיו מציעים פורמט של דוכני מזון, לעיתים בשמות מקבילים כמו בר אקטיבי, דוכן הפעלה, שירות אפריטיפים וכו'. דוכני המזון הקלאסיים, בעיקר נקניקיות, מפלי שוקולד, פופקורן, צמר גפן מתוק וכו', מתאימים עצמם טוב במיוחד לאירועי ילדים, כאשר המחירים נעים בין 5-20 ש"ח למנה.
עם זאת, דוכני מזון הם בפירוש לא רק הפעלה לילדים. דוכני מזון "מתוחכמים" יותר כוללים דוכני קרפים, פנקייקים, סושי, שווארמה, רול אנטריקוט ועוד, בהם המזון מוכן בכמויות קטנות יחסית, ואילו מחיר המנה גבוהה משמעותית, 25-50 שקלים למנה.
כמה נקודות חשובות לסיום
שימו לב כי דוכני מזון דורשים בדרך כלל את אותם תנאי התשתית כמו שירותי קייטרינג, וככל שהמזון מתוחכם יותר ויותר הכנה מתבצעת במקום, כך תגדלנה הדרישות. הנקודה הראשונה אותה יש לוודא היא תיאום עם בעלי האולם/ גן אירועים/ מקום האירוע, שכן במקרים מסויימים בעלי אולמות מתנגדים נחרצות לשירותי דוכני מזון חיצוניים, ועלולים להקשות את חיי הספק (וכתוצאה מכך גם את חייכם).
וודאו כי הספק מקבל את כל מבוקשו, הן מבחינת זמן ומקום התארגנות ביום האירוע, וחשוב מכך, מבחינת תשתיות. דוכני מזון מסויימים מאפשרים הפעלה גם בתנאי שטח, על ידי גנרטור ואספקת מים במיכל, אולם בדרך כלל פתרונות אלה יעלו לכם יותר (כ200 שקלים ויותר).